Dezvoltarea abilităților antreprenoriale digitale ale seniorilor prin sistemul inovator de formare eDigiStars 

Ultimele evenimente eDigiStars

Toate lucrurile bune ajung și la final. Acesta este și cazul proiectului nostru eDigiStars. Cu toate acestea, partenerii depus eforturi pentru ca proiectul să aibă impact și pentru a schimba viitorul multor persoane cu vârsta de peste 50 de ani. Partenerii au dezvoltat o strategie, un sistem inovator, planuri de acțiune teritoriale și au făcut pași importanți pentru îmbunătățirea viitorului generației Baby Boomer. Toate activitățile din timpul implementării proiectului au fost împărtășite și prezentate public în cadrul evenimentelor deschise. Pentru că din păcate, criza COVID-19 nu ne-a permis să organizăm mai multe întâlniri față-în-față, ne-am perfecționat în organizarea de evenimente hibride. 

Ultimele luni ale proiectului au fost presărate cu numeroase evenimente interesante. În perioada 8-9 Noiembrie, partenerii au organizat Conferința de încheiere a proiectului în format hibrid. Conferința de închidere a fost împărțită în 3 sesiuni cu prezentatori din diferite țări. Sesiunile au fost: 

  1. „Seniorii pe un nou drum! | Angajați peste 50 de ani, lucrători independenți, persoane în căutarea unui loc de muncă și oportunitățile acestora pe piața muncii”
  2. „Cât durează învățarea pe tot parcursul vieții? | Dezvoltarea aptitudinilor și competențelor persoanelor 50+ în practică. ”
  3. „Efectul de fluture digital pe piața muncii | Angajatorii și angajații își croiesc drumul în lumea digitală.„

Partenerii de proiect și-au prezentat, de asemenea, planurile de acțiune teritoriale și au discutat despre sustenabilitatea proiectului și pașii viitori. Partenerii au organizat și ultima lor Întâlnire a comitetului de conducere pentru a discuta ultimii pași ai implementării proiectului. 

O lună mai târziu, partenerii de proiect au organizat ultimul eveniment Infoday online – Viitorul proiectului eDigiStars pentru a prezenta rezultatele și feedback-ul pozitiv în urma activităților eDigiStars, în special de la trainingul CAMPUS (160 de persoane, cu vârsta peste 50 de ani, din 8 țări diferite, au fost instruite în competențe digitale). În timpul evenimentului, doi dintre cursanții din România au fost invitați să își împărtășească părerile. Aceștia au spus că experiența eDigiStars i-a făcut să se simtă mai încrezători în propriile forțe și mai curioși în ceea ce privește lumea digitală. Au văzut că este posibil să dobândești noi abilități digitale și să înveți ceva nou, în ciuda vârstei. Din perspectiva lor, cursul a fost bine organizat și axat pe nevoile lor. Acum sunt motivați să înceapă un nou loc de muncă sau să intre în lumea digitală ca antreprenori. 

Partenerii proiectului încheie proiectul mulțumiți de rezultatele obținute și siguri că eDigiStars a făcut primul pas către un viitor mai luminos pentru o mulțime de persoane cu vârsta peste 50 de ani. 

Pentru mai multe informații vizitați site-ul proiectului. 

Pentru mai multe detalii despre implementarea proiectului în România, vă rugăm să ne contactați: 

RoMarketing – Sorina Bradea sorina_bradea@romarketing.ro 

ACTA – Mihaela Popovici mihaelapopovici@actacenter.ro  

 

%d blogeri au apreciat: