Motto: ”It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives.It is the one that is most adaptable to change.”
Charles Darwin
Majoritatea dintre noi aflăm destul de timpuriu că o pastilă ne ajută să scăpăm de durere şi de boală şi abia mulți ani mai târziu ne dăm seama că nu orice „durere” trece cu o pastilă… sau cel puțin nu cu una clasică. Suntem într-o perioadă în care durerea sau boala îmbracă forme foarte diferite. COVID19 este doar una dintre manifestări. Teama și incertitudinea se răspândesc repede şi reacţiile celor din jur pot fi surprinzătoare. Astfel de vremuri tulburi necesită un grad mai ridicat de rezilienţă, auto-disciplină şi atenţie la nevoile celor din jur, nu doar la cele proprii.
Dacă ești în prima linie ca medic sau militar, părinte sau copil, manager sau antreprenor ai cel puţin o persoană în afară de tine pentru care îţi faci griji şi te întrebi ce poţi să faci pentru a oferi suport în această perioadă, ce poţi să faci pentru sănătatea (fizică şi psihică) a celor care depind de tine, cum poţi să asiguri continuitatea activităţii companiei tale.
La fel ca atunci când suntem în avion, prima persoana căreia îi punem masca de oxigen suntem noi înşine… pentru a-i putea ajuta apoi pe cei din jur. Și indiferent unde ești şi cât spaţiu ai la dispoziție, bazat pe recomandările celor de la Harward Health am adoptat 3 strategii care să ne ajute să ne gestionăm (pe noi înşine, da da!) mai lin şi mai eficient:
- yoga sau dans (pentru cei care doresc ceva mai energic)
- meditație sau rugăciune în funcție de preferinţele și credinţele personale
- respiraţie controlată.
(mai multe despre recomandările orginiale, aici).
În cele ce urmează vă las cu câteva informaţii suplimentare despre pastila de adaptabilitate… ca măcar de la ea să știţi la ce să vă așteptaţi.
De ce pastila de adaptabilitate?
Indiferent cine ești, ce faci şi în ce domeniu, schimbările au fost numeroase şi într-un ritm tot mai accelerat…. şi asta a fost doar pregătirea. Pastila de adaptabilitate vine din dorinţa noastră de a oferi un spaţiu de relaţionare şi învăţare:
- celor care #StauAcasă sau merg la lucru,
- celor care sunt anxioşi sau care au găsit oaza de linişte,
- celor care doresc să găsească resurse suplimentare sau modalităţi de a multiplica resursele pe care le au.
PROSPECT de întrebuinţare a pastilei
Dozaj și mod de administrare:
Online, de 3 ori pe săptămână, Luni, Miercuri și Vineri. Pentru impact maxim, tratamentul se administrează şi celor din jur.
Indicaţii – se recomandă navigatorilor de business care au rău de mare şi nu numai, celor care doresc să aibă momente de A-ha, celor care caută soluţii pentru sine dar și pentru echipele lor, celor care simt că au nevoie de mai multă rezilienţă, armonie și disciplină.
Forma de prezentare: online, prin site-ul Romarketing și social media (FaceBook și LinkedIn)
Compoziţie :
Pastilele au compoziţii diferite de la o săptămână la alta:
- Cum percep situaţia? Realitatea obiectivă/ subiectivă
- Cum îmi folosesc punctele forte? Inventarul resurselor
- Cum să vorbesc cu ceilalţi? Beneficii în exprimarea emoţiilor
- Cum îi susţin pe ceilalți? Crearea unui spaţiu de sprijin reciproc
Atenţionări şi precauţii pentru utilizare:
- Necesită studiu individual
- Nu are impact fără punere în practică
- Perseveranţa și răbdarea cu sine sunt imperios necesare
Reacţii adverse: nu prezintă efecte adverse…. faţă de alții 🙂
Interacțiuni cu alte tratamente: catalizează cu succes alte acțiuni pentru redresarea bărcii
Disclaimer producător: ne dorim să creăm un spațiu de relaționare și învățare în care efectele pastilei de adaptabilitate să fie benefice și potrivite fiecărui navigator. Primii care testează pastila și efectele ei suntem chiar noi, iar rezultatele le vedeți în navigarea, poate mai jucăușă, prin valurile schimbării.