Adela Lazar ne povesteşte despre modul în care ea şi familia ei s-au adaptat la schimbare în ultimele săptămâni. Deviza lor: Fă rai din ce ai! 

 

Script video

Salut. Eu sunt Adela Lazăr și sunt actriță la teatrul Regina Maria din Oradea.

Astăzi am să vă spun o poveste. Povestea mea este despre Tonții la sat.

Tonți suntem noi, familia Tonț,  Sebi Tonț, Adela Tonț și Anabela Tonț, fetița noastră de 6,5.

În momentul în care am auzit că trebuie să stăm doar în casă pentru că s-a instaurat carantina și trebuie să ne protejăm de acest virus, ne-am reorganizat și am zis ce ar fi să mergem să stăm la Vârciorog.

La Vârciorog este o căsuță unde au trăit bunicii lui Sebi și unde nu prea aveam timp să mergem, dar acuma s-a ivit ocazia aceasta, ne-am făcut repede bagajele, neștiind cât urmează să stăm ( deja sunt nouă săptămâni), am venit aici și a început aventura adaptabilității. Să nu vă imaginați că avem condiții ca și-n oraș, dar aici, a fost provocarea… noi avem o zicală în familia noastră, “noi nu avem probleme, decât soluții” și mai avem una pe care o folosim foarte des și anume „fă rai din ce ai” și pic, cu pic, încetul, cu încetul am început să facem rai din ce avem.

Și ne-am dat seama că putem să fim fericiți și cu mult mai puțin …. natura și faptul că suntem în aer curat și avem acest privilegiu, pe când foarte mulți oamenii trebuie să stea închiși în apartamente, ne-a făcut să realizăm  cât suntem de norocoși și am început să folosim fiecare zi și fiecare clipă ca să fructificăm acest noroc.

Eu împreună cu Anabela, am recondiționat foarte multe din lucrurile vechi pe care le-am găsit aici, am pictat împreună cu Anabela Tonții la oraș și Tonții la sat. Am pictat niște scaune, tot felul de lemne vechi pe care le-am găsit, le-am recondiționat, le-am reinventat, niște bibelouri vechi din care am făcut o instalație super interesantă.

Am cumpărat 20 de găini, ne distrăm super tare cu ele, mai avem 12, 8 au fost o supă extraordinară. Am pus grădina de zarzavaturi și legume minunate, deja avem ceapă și ridichi și suntem foarte fericiți să mâncăm din propria noastră recoltă.

Ne-am împrietenit pe aici cu lumea, ne-am adaptat și integrat perfect.  La început, lumea ne întreba „ Și mai stați mult?”, acuma deja nu ne mai întreabă pentru că suntem de-a locului și cred că vom mai sta o perioadă aici.

Perioada aceasta pentru noi a fost pe lângă grija pe care o aveam pentru că nu știam ce se întâmplă, ce este cu virusul acesta, a fost un moment în care am fost împreună și ne-am redescoperit noi pe noi și ne-am dat seama că putem să facem foarte multe lucruri împreună și că avem planuri mari aici, o să vă invităm și pe voi să veniți să vă bucurați de proiectele noastre, așadar ne-am adaptat zi cu zi, minut cu minut, secundă cu secundă și este bine pentru că am ieșit câștigători din această carantină pentru că a fost cea mai lungă vacanță împreună, pentru Anabela cea mai frumoasă și cea mai sănătoasă vacanță dintre toate pe care le-a avut până acuma, așadar să fim optimiști și faceți rai din ce aveți, fă rai din ce ai și să știți că nu există probleme, doar soluții.

Vă pup și să fiți bine!

%d blogeri au apreciat: