Pastila de adaptABILITATE vine din dorința noastră de a oferi un spațiu de relaționare și învățare:

  • celor care #StauAcasă sau merg la lucru,
  • celor care sunt anxioși sau care au găsit oaza de liniște,
  • celor care doresc să găsească resurse suplimentare sau modalități de a multiplica resursele pe care le au.

 

Administrăm azi prima pastilă de adaptABILITATE cu ajutorul colegei noastre Ramona Lucaciu – psiholog, consilier și expert în recrutarea online și în situații de stres care ne vorbeşte despre ce este gestionarea emoţiilor, de ce este atât de importantă în aceste momente copleşitoare şi mai ales cum putem să devenim conştienţi de emoţiile noastre şi să le folosim inteligent.

 

 

Script video
Astăzi vom discuta despre un aspect al emoţionalităţii, şi anume „La ce ne ajută să ne gestionăm emoţiile?”. Am să pornesc de la un citat pe care l-am auzit zilele acestea şi care mi-a plăcut foarte mult: „Singurul lucru constant în viaţa noastră este schimbarea”. Aşadar, înainte de a ne gestiona o emoţie este important să o conştientizăm, să o identificăm, să o înţelegem şi să stăm în contact cu ea.
În spatele fiecărei emoţii pe care o simţim se află un gând de-al nostru. Cu cât acel gând este mai flexibil, mai benefic şi mai constructiv, la fel vor fi şi emoţiile noastre.
A învăţa cum să ne gestionăm emoţiile înseamnă să avem o viaţă mult mai echilibrată, să dezvoltăm şi să menţinem relaţii armonioase cu cei din jur, să încercăm să ne atingem obiectivele în diferite contexte sociale, profesionale, personale şi să învăţăm să facem faţă schimbărilor cu care ne confruntăm.

%d blogeri au apreciat: