Pastila de adaptABILITATE se recomandă navigatorilor de business care au rău de mare şi nu numai, celor care doresc să aibă momente de A-ha, celor care caută soluţii pentru sine dar și pentru echipele lor, celor care simt că au nevoie de mai multă rezilienţă, armonie și disciplină.

 

Pastila de adaptABILITATE vine azi sub forma unei provocări lansată de colega noastră Ramona Lucaciu – psiholog, consilier și expert în recrutarea online și în situații de stres.

Urmăreşte videoul de mai jos şi pune în practică gestionarea emoţiilor.

 

 

Video script

Ultima dată când ne-am văzut am discutat despre modul în care gândurile noastre ne influenţează emoţiile. După cum vă spuneam, atunci când avem gânduri constructive şi benefice, şi emoţiile noastre vor fi de aceeaşi natură.

 Vin înspre voi cu o provocare. Timp de două zile, încercaţi să identificaţi şi să monitorizaţi acele gânduri şi emoţii care vă creează dificultăţi şi vă fac să ieşiţi din zona voastră de confort.

Vă dau un exemplu: „Nu am resurse suficiente pentru a finaliza un proiect”. Avem situaţia sau evenimentul- proiectul; gândul- nu am suficiente resurse. Toate acestea, cum mă fac pe mine să mă simt? Pot să îmi creeze o stare de anxietate, de furie sau chiar de frustrare.

Odată ce aţi identificat acele gânduri şi emoţii, încercaţi să vedeţi cum aţi putea să le îmbunătăţiţi într-un mod mult mai adaptativ şi funcţional.

%d blogeri au apreciat: