Autor Carmen Sasu

Consultant Senior RoMarketing

carmen_sasu@romarketing.ro

Când îmi adresez această întrebare mă refer la toate relaţiile pe care le am în clipa de faţă: cu cei din familie, la serviciu, cu clienţii şi lista ar putea continua. Calitatea lor îmi poate afecta atât echilibrul personal, cât şi pe cel profesional. O ştim cu toţii, dar nu putem doar să punem un diagnostic, ci avem de rezolvat situaţia sau, mă rog, situaţiile.

– Cum îmi pot evalua această stare de fapt?

– Ce se întâmplă dacă nu intervin?

– În fond, pot lăsa lucrurile aşa cum sunt, dar cum mă pot afecta pe termen lung, totuşi?

– Cum îmi este afectat/ă respectul de sine, încrederea în mine dacă nu le confrunt?

Mulţi dintre noi în mod sigur am avut de suferit, am eşuat atunci când am încercat să soluţionăm situaţiile conflictuale. În mod sigur, în urma unei asemenea situaţii ne-am simţit “şifonaţi”. 🙁 Ce trebuie să ţinem minte este că e nevoie câteodată să luăm lucrurile în piept şi să redescoperim de ce suntem în stare.

Aşa că vă propun câţiva paşi.

 

PRIMUL: Ce mă deranjează?

Răspundeţi-vă la această întrebare cu cea mai mare sinceritate şi lăsaţi-vă emoţiile deoparte. Ce credeţi că ar vedea un observator neutru dacă v-ar urmări din afară? E greu de făcut acest lucru, mai ales atunci când eşti supărat, dar cu toate astea pasul merită făcut.
Ia-ţi o foaie de hârtie şi scrie pe scurt ce te deranjează!
Scrie în aşa fel încât cel cu care împărtăşeşti trăirile să le înţeleagă la fel ca şi tine; dacă e loc de interpretare, clarifică-ţi ideile, trăirile.

 

O dată terminată această etapă, treci la pasul următor… despre care vă voi da detalii în postarea viitoare. 🙂

Vrei să afli mai multe despre relaţii, felul în care te afectează şi nu numai? Atunci te invit la seminarul de sâmbătă, 19 martie 2016, unde, alături de colegii mei, poţi afla şi alte aspecte care te pot ajuta în a te înţelege mai bine mental, emoţional, dar şi pe planul corpului şi al sănătăţii.

%d blogeri au apreciat: