Ai o poveste care crezi că ar putea ajuta și inspira lumea?
Vrei să o spui mai departe, oferind încurajare și susținere persoanelor care se confruntă cu situații similare în viața lor?
Simți că poți face mai mult în activitatea ta profesională și vrei să oferi și altor oameni din cunoașterea ta?

 

Se spune că evenimentele din viața noastră nu sunt întâmplătoare. Uneori ne confruntăm cu încercări care la început ni se par devastatoare, dar care ne întăresc și ne dau aripi. De aceea multe persoane care s-au confruntat cu greutăți – în familie, în relații, în mediul profesional – reușesc să își transforme durerea și trecutul în putere și în  inspirație pentru alții. Tot de aceea foarte mulți vindecători, consilieri în dezvoltare personală, terapeuți, coachi ajung să profeseze aceste meserii din dorința de a ajuta oamenii, de a fi suport și contribuție pentru cei aflați în nevoie.
 
 
În vremurile prezente, unul din cele mai căutate cursuri de formare este cel de Consilier Dezvoltare Personală (COR 242324) care oferă una dintre cele mai populare certificări în zona dezvoltării personale.

 
Ce face un consilier de dezvoltare personală?
 
Foarte pe scurt el este acea călăuză, acel ghid care îndrumă calea celui care dorește să crească în plan interior, să descopere cum poate deveni o versiune mai bună a sa – indiferent că e vorba de relația cu sine, cu cei din jur, cu lumea în general. Dezvoltarea Personală vine ca un proces de cunoaște de sine, de îmbunătățire a obiceiurilor, a comportamentelor, a reacțiilor, a acțiunilor sau competențelor unei persoane. Poate fi realizată pe mai multe planuri, legat de viața personală, viata socială, relațiile cu ceilalți, educația, cariera și multe altele.
 
 
Iată ce e bine să știi despre activitatea unui consilier dezvoltare personală:
✔️ are rol de ghidare și călăuzire.
✔️ are scopul de a ajuta oamenii printr-un proces foarte precis și bine pus la punct, particularizat însă pe categoria / nișa celor pe care îi consiliază.
✔️ procesul poate avea particularități și instrumentele diferite utilizate în lucrul cu tinerii, copii, elevii, sau în lucrul cu adulții – în funcție de obiectivele acestora.
✔️ utilizează un protocol și standarde exacte, folosind tehnici, metode, informații și exerciții extrem de eficiente și, mai presus de toate, testate și verificate de zeci și sute de mii de oameni din întreaga lume, de-a lungul multor ani de aplicare.
✔️ profesia lui se bazează pe o cunoaștere cercetată, studiată, testată, o meserie atestată și recunoscută. O cunoaștere pe care acum tu o poți practica oficial, legal și certificat.
 
 
Click aici pentru a vedea un exercițiu cu care poate lucra un Consilier de Dezvoltare Personală

 

Ce oportunități noi îți deschide un curs de Consilier Dezvoltare Personală?

Dacă îți place să lucrezi cu oamenii – indiferent că sunt adulți sau copii, dacă vrei să îi ajuți în evoluția lor personală și profesională, participarea la un astfel de curs poate fi ceea ce ai nevoie pentru a trece la un nou nivel în activitatea ta prin:
✔️ Acumularea de noi tehnici, diferite de cele pe care le cunoști acum, de consiliere a celor cu care lucrezi, pentru a-i ajuta să obțină rezultatele dorite.
✔️ Susținerea pe care o vei oferi clienților în identificarea obiectivelor de creștere la nivel personal, spiritual, profesional, precum și în urmărirea și atingerea lor.
✔️ Posibilitatea de a practica ocupația de “Consilier pentru dezvoltare personală” în cadrul propriului cabinet individual sau ca și persoană fizică autorizată.
✔️ Atestarea oficială a abilităților tale printr-o certificare acreditată ANC, recunoscută atât în Romania cât și în Uniunea Europeană
✔️ Noi oportunități de colaborare cu diferite companii, instituții de învățământ sau de sănătate, care au nevoie de expertiza ta pentru a le susține în consilierea angajaților, a beneficiarilor sau a clienților acestora.

 
Nu oricine poate forma cu consilieri de dezvoltare personală cu adevărat pregătiți. E nevoie ca instruirea acestora să fie realizată de oameni cu practică și experiență îndelungată în spate, care profesează în domeniu și care au experiența de lucru intensiv cu oamenii.
 
În cazul nostru ne bucurăm că avem astfel de oameni în cadrul organizației, organizând de patru ori pe an un program de formare pentru noi generații de consilieri în Dezvoltare Personală.
 
 
Cursanții primesc instrumente complexe de lucru și învață pas cu pas ce au de făcut – atât pentru a profesa, cât și pentru a dezvolta o afacere în domeniu.
În plus, participarea la curs le oferă șansa de a experimenta un BONUS de excepție – o evaluare a inteligenței lor emoționale prin intermediul instrumentului TEIQue, care oferă o imagine de ansamblu și o mai bună înțelegere a propriei persoane. Informaţiile furnizate în raport detaliază modul în care scorurile obţinute ar putea să influenţeze performanţa inclusiv la nivel profesional, iar raportul general include recomandări specifice privind dezvoltarea inteligenţei emoţionale.
 

 

✔️ Dacă ți-am stârnit interesul cu privire la activitatea de Consilier Dezvoltare Personală,

✔️ Dacă ești o persoană încercată de viață, care simte că are ceva de oferit celorlalți,
✔️ Dacă ești pasionată de dezvoltare personală și calea aceasta te-a ajutat să ajungi „la lumină” în viața ta,
✔️ Dacă vrei să te implici în a ajuta pe alții să depășească propriile provocări,
 
Click aici poți să afli mai multe despre programul de formare pe care îl organizăm și pentru a verifica totodată datele acestuia.
 
%d blogeri au apreciat: