„Locuim într-o singură lume Și, ca să ne fie mai comod, Am împărțit-o în două Printr-un glasvand.” Marin Sorescu, „Glasvand”

Sorina Bradea, Managing partner RoMarketing continuă să ne vorbească azi despre cât de importante sunt emoțiile celor din jurul nostru, punând accent de data aceasta pe managementul acestora.

 

 

Script video

Bine v-am regăsit.

Sunt tot Sorina Bradea și vorbim tot despre emoțiile pe care le observăm la cei din jurul nostru. Dacă vorbeam data trecută despre perceperea emoției, de data aceasta aș vrea să abordăm managementul emoțiilor.

Ați putea crede că managementul emoțiilor e doar o administrare seacă a emoției celuilalt. Nu este chiar așa, pentru că, atunci când vorbim despre emoții, vorbim despre lucruri sensibile. O profesoară pe care am avut-o în liceu obișnuia să spună “Nu călcați în suflet cu picioare de elefant”. Același lucru putem să-l spunem și despre managementul emoțiilor. Emoția este o parte sensibilă a noastră. De aceea, atunci când vorbim despre a gestiona această emoție, poate că uneori este vorba despre a intensifica sau a diversifica emoțiile pe care cei din jur le simt, dar alteori poate să însemne a calma o anumită emoție.

De exemplu, dacă vorbim de persoane care poate sunt mai lipsite de controlul impulsului, ele au nevoie de noi să le ajutăm să își calmeze emoțiile, să se liniștească. Așa cum, poate, o persoană care are un nivel de optimism mai scăzut are nevoie din partea noastră să o ajutăm prin emoții motivatoare, prin emoții care să îi aducă un gând pozitiv, o emoție pozitivă. Iată că managementul emoțiilor este o diversitate de acțiuni pe care noi le facem raportat la emoțiile celorlalți.

Este însă un aspect foarte important atunci când vorbim despre emoțiile celorlalți, și anume: este o combinație a inimii, a rațiunii și a fizicului, prin acțiune. Pentru că, managementul emoției, împreună cu perceperea emoției, presupune să ne folosim inima pentru a simți emoția, să ne folosim mintea pentru a o înțelege și să acționăm în așa fel încât fie să motivăm și să creăm emoții pozitive, fie să calmăm.

Am să vă citesc câteva rânduri dintr-o poezie a lui Marin Sorescu, aceasta sună cam așa:

“Locuim într-o singură lume

Și, ca să ne fie mai comod,

Am împărțit-o în două

Printr-un glasvand.”

Iar poezia se cheamă “Glasvand” de Marin Sorescu. Oare vrem să împărțim lumea emoțiilor în două sau vrem să o vedem ca un tot unitar? Dacă alegem să o vedem ca un tot unitar, atunci vă recomand să privim emoția celorlalți ca pe o reflectare a propriilor trăiri. Pentru asta, este important să ne conectăm în fiecare zi cu cei de lângă noi.

Vă doresc conectare plăcută la emoții!

Sunt Sorina Bradea și mă bucur că am fost aici împreună.

%d blogeri au apreciat: