Autor Carmen Sasu

Consultant Senior RoMarketing

carmen_sasu@romarketing.ro

Ce vă scriu azi e pornit dintr-o experienţă recentă care mă tot miră şi pe care continui să nu o înţeleg.

Participăm la cursuri de managementul timpului; citim tot ceea ce ne-ar putea face mai eficienţi cu această resursă atât de scumpă în zilele noastre. Ne achiziţionăm tot felul de gadget-uri care să ne eficientizeze munca. Nu uităm să ne setăm alerte ori dăm ok-uri întâlnirilor la evenimente pe reţelele de socializare pe care suntem conectaţi. Şi totuşi, nu toţi ştiu să-şi gestioneze timpul. Să vă explic:

În calitate de organizator al unui eveniment, eu parcurg nişte paşi deja clasici: trimit mailuri, aştept răspunsuri, mă bucur de confirmări, dau telefoane, fac rezervări şi aloc un buget în funcţie de numărul celor care au confirmat. Ca o gazdă bună ce sunt, pregătesc câte ceva pentru musafirii mei şi îi aştept cu nerăbdare. 🙂

Şi vine şi ziua evenimentului, care e una importantă pentru mine şi pentru echipa din care fac parte. Ne uităm la ceas, încrezătoare că lumea ne va onora cu prezenţa. Timpul trece… şi aşteptăm… şi privim din nou ceasul. Câteva persoane (puţine la număr) intră timid în sală şi parcă ar vrea să întrebe „se ţine evenimentul?” Plini de încredere, organizatorii afişează un zâmbet larg şi îi încurajează pe cei prezenţi: «Ni se vor alătura imediat şi alţii…»

Imediat e un cuvânt care defineşte un interval măsurabil în secunde, minute… zeci de minute… Uneori mai mult, depinde de cel care trebuie să sosească. 🙁

Organizatorii rămân încrezători şi le anunţă celor deja sosiţi o nouă oră de start a evenimentului. Oamenii înţeleg şi îi aşteaptă pe cei care întârzie, deşi au confirmat participarea. În cele din urmă locurile sunt ocupate şi putem începe. Dacă ai şi o responsabilitate în plus faţă de cea de organizator – moderator ori prezentator – te apuci de treabă plin de energie. 🙂 Şi asta pentru că, printre altele, respecţi timpul tău şi al oamenilor cu care te întâlneşti.

Aş putea continua să vă spun şi alte astfel de întâmplări, dar cred că sunt lucruri pe care majoritatea le-aţi întâlnit în diverse circumstanţe, fie că e vorba de o participare la o piesă de teatru sau la un spectacol, fie că mergeţi la un film.

Într-o eră a organizării timpului, voi le înţelegeţi?

%d blogeri au apreciat: